PARAFFINOS KÉZ- ÉS LÁBÁPOLÁS

Kéz és lábápoló kezelés, melynek ügyfeleid hálásak lesznek! Ne hagyd ki, alkalmazd te is a szalonodban és zsebeld be az elismeréseket!

Eredetét tekintve már az ókor óta ismert anyag, és az 1800-as évek elején kezdték el használni. Az első világháborúban már a franciák és a britek is felfedezték jótékony hatását. Ekkor már a kisebb sebeket ennek az anyagnak a segítségével gyógyították és ortopédiai problémákat is kezeltek vele.

Kémiáját vizsgálva tiszta formában színtelen, vagy fehér, szagtalan, viaszos tapintású szilárd anyag. Olvadáspontja 47-67 celsius fok. Vízzel nem oldható, viszont gyúlékony anyagról beszélünk. Nagyon jó hőtároló tulajdonsággal rendelkezik. Folyékony formátumban is ismert. A nagy tisztaságú, orvosi célra alkalmazott paraffin, elősegíti az anyagcsere hatékonyabb működését.

A kéz és lábápoló szakmában is előszeretettel használjuk, vendégeink nagy örömére. Ennek alkalmazására, különböző űrtartalmú gépek állnak rendelkezésünkre. A különbséget a kéz és láb higiénikus kezelése is befolyásolhatja, illetve felhasználásának gyakorisága. A teljesítménye sem elhanyagolható, minél nagyobb, annál előbb olvad fel a paraffin. Természetes használat előtt minden esetben tájékozódjunk a tömb olvadási pontjáról, hiszen, ha ez alacsonyabb, akkor túlságosan forró lesz, és kellemetlen élményt szerezhetünk a vendégeinknek. A mennyiségre is ügyeljünk, mert kevés anyag esetében túlmelegedhet a gép, viszont ha teletesszük, akkor kifolyhat belőle. Fontos! Minden esetben diagnosztizáljuk a vendég kezét és lábát. Sérült, fertőzött bőrfelületet TILOS paraffinnal kezelni! Érdemes több féle hatóanyagú tömböt tartani, ezt idény, bőrtípus és személyre szabott igények alapján is változtathatjuk. Kaphatók vitaminnal dúsítottak, olíva olajosak, amit bátran használhatunk érzékeny bőrre is. A shea vaj tartalmú is közkedvelt.

Ha a gép és a paraffin a birtokunkba került, szükségünk lesz különböző szemcseméretű bőrradírra vagy bőrhámlasztóra. Ezekből is többféle illatú és hatóanyagú áll rendelkezésünkre. Elengedhetetlen a kéz és lábvédő tasak, hogy a melegen tartó frottír kesztyűt és lábtyűt tisztán tudjuk tartani. Végül, de nem utolsó sorban egy magas hatóanyagú, gazdagon hidratáló kéz és lábkrémmel egészítjük ki a kezelést.

A paraffin pakolás különböző reumás, mozgásszervi betegségek kezelésére használt hőkezeléses eljárás, amely csillapítja a fájdalmat, fokozza a vérellátást és a helyi anyagcserét. Rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és lehetővé teszi a hidratáló krémek felszívódását. A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos és rugalmas lesz. A téli időszakban a kiszáradt, kirepedezett, megviselt bőrnek vissza igazi felüdülést nyújt.

Alkalmazási sorrendje: Hagyományos lakkozás esetén, a kezelés a díszítés előtt történjen. A mai divatos és készre száradó lac gel esetében, az utolsó lépésben készítsük el.

A kéz és lábápolás befejezéseként az ápoló szakaszban fertőtlenítés után egy finom hámlasztó vagy bőrradír segítségével, krémező mozdulatokkal eltávolítjuk az elhalt hámsejteket.

A megtisztított bőrfelületre szintén masszírozó módszerrel beledolgozzuk a kiválasztott, magas hatóanyagú krémet.

Kéz esetén szétnyitott ujjakkal háromszor egymás után megmártatjuk a vendég kezét a paraffinban. Lábnál ezt inkább speciális ecsettel vagy kiöntő kanállal tegyük ezt, a higiénia érdekében.

Következő lépésben felhúzzuk a nejlon kéz és/vagy lábvédőt, majd a frottír kéz és/vagy lábtyűt.

10-15 perc hatóidő után, eltávolítjuk a paraffint, a nejlon védőkkel együtt és a kukába dobjuk. Sosem használjuk fel újra!

© 2019 Alveola Beauty Services Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK